Prebrale smo ….. januar 2022

Neva Oberstar

Družinske počitnice (    Elizabeth Noble )

Življenjska zgodba , ki izvabi smeh in solze.

Charlie za svoj 80 rojstni dan povabi svoje tri otroke z družinami v razkošno vilo na angleškem podeželju. Tam bi skupaj preživeli deset dni in tudi praznovali njegov rojstni dan. Po smrti matere so se precej odtujili, srečevali so se samo še na porokah in pogrebih. Tako se srečajo vsak s svojimi težavami. Druženje jih poveže in njihovi odnosi se čistijo, na
koncu so vsi srečni. V tistih desetih dneh se je Charlie počutil bolj oče kot v vseh zadnjih desetih letih.
Junak knjige je star 80 let, ima srčno popuščanje in ve , da so takšna srečanja bogastvo, ki ga ne moremo nadoknaditi. Tako je neko jutro na počitnicah rekel sam sebi:
Nisi tako zanič kozel stari, je pomislil, ko se je zavihtel iz postelje in oblekel. Veliko jih je v teh letih v slabši formi. Še več pa je takih, ki tako daleč ne pridejo. Malce slep, malce gluh in precej manj močan kot včasih. Na glavi manj las, več dlak pa v ušesih in nosu. Koža je zgubana. Mišice trde. Sklepi boleči……Leta so naredila svoje.

In še Nevenkino razmišljanje…….                                                       

Ob branju takih knjig in zgodb se še bolj utrdiš v mislih, kako zelo je pomembno druženje, saj vse to doživljamo v teh pandemičnih časih, ko se ne moremo srečevati in so naša druženja omejena. Žal je vedno tako, da to spoznamo šele takrat, ko nam je to odvzeto.
Do ponovnega snidenja pa lepo vabljeni, da v naši knjižnici poiščete kakšno knjigo in tudi na tak način popestrite te čase, ki nam jih narekujejo trenutne razmere. Kmalu bo prišel čas, ko ne bomo potovali samo v domišljiji ampak zares, do takrat pa vse dobro in ostanite zdravi.

(Visited 52 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Prebrale smo ….. januar 2022

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja