Jesenski oddih v Petrčanih

V sodelovanju s turistično agencijo Travel Tilago, s katero smo letovali že v mesecu marcu, smo letos prvič organizirali še jesensko letovanje. V času od 20.10 – 23.10.2022 naj bi odšli na oddih v Primošten, žal pa je konec septembra v hotelu Zora kjer bi imeli nastanitev zgorel bazen, zato je bila nova destinacija  hotel Pinija v Petrčanih pri Zadru. Pa se nihče ni pritoževal, bomo pa drugje smo si rekli, samo da gremo na lepše.                                                          In smo šli. Iz Kočevja sicer z majhno zamudo, pa toliko bolj veseli, ko smo zagledali avtobus z voznikom Jožetom, vodnikom Dušanom in 21 potniki iz Litije, ki so nas prijazno sprejeli medse.

Po nekaj postankih za okrepčilo smo se ustavili v Smiljanu, kjer smo si ogledali muzej izumitelja Nikole Tesle.

Pot nas je nato vodila  do Zadra oz. Petrčan. Po nastanitvi v lepo opremljenih sobah, so nekateri odšli na raziskovanje okolice in hotela, spet drugi so do večerje legli k počitku.

Drugi dan pa je bil športno obarvan, tekmovalo se je v prstometu. Kar veliko se nas je prijavilo, tako da so dopoldan potekala predtekmovanja, v popoldanskem času pa je se je 20 finalistov pomerilo za glavno nagrado, pršut. Tekmovanje je potekalo v sproščenem in zabavnem vzdušju, pršuta žal nismo odnesli domov, smo se pa v finale uvrstili Jože Krapež, Veljko Lavrič, Vera Veselič in Barbka Bižal Kolar.

 

V soboto je večina odšla na fakultativni izlet v narodni park Krka, vsi pa smo se zvečer zbrali v jedilnici na koncertu najbolj znane dalmatinske klape Intrade. S svojim petjem so nam pričarali prelep večer, ki nam bo še dolgo ostal v spominu.  

Pa je prišel dan odhoda. Najprej seveda za slovo skupinska slika pred hotelom….

…..nato pa odhod proti Zadru, kjer je sledil dve urni postanek. Z vodnico smo postali pri nekaterih znamenitostih: cerkvi sv. Donata, stolnici sv. Anastazije, poslušali pa tudi pesem valov pri morskih orglah.

    

Iz sončnega Zadra  smo odšli še v Pakoštane, v vinarijo Karaba, na degustacijo sira, pršuta in vina…………..

     ……….nato pa veselo proti domu.

V Kočevje smo se vrnili malce utrujeni, veseli da smo zopet doma in polni lepih vtisov in spominov, ki nam bodo greli dolge zimske dneve, vse do marca, ko bomo zopet odšli na potep.

Zapisala:   Barbka

 

(Visited 106 times, 1 visits today)

One thought on “Jesenski oddih v Petrčanih

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja