Učimo se, da bi znali živeti

Sir Isaac Newton je dejal ” To, kar vemo, je kapljica; to, česar ne vemo, je morje “ in tega se dobro zavedamo tudi pri nas na društvu, zato vsako leto organiziramo različna predavanja in delavnice, saj nam prav znanje omogoča boljše sobivanje in doseganje želenih ciljev.
Tako smo:
25. maja 2022  v prostorih našega društva gostili članice Sekcije medgeneracijskih prostovoljcev Kočevje, ki s strokovno povezavo delujejo z Inštitutom Antona Trstenjaka. Sodelovanje smo pričeli že  Tema delavnice v obliki male pogovorne skupine je bila KVALITETNO STARANJE IN VZORNIK, udeležile pa so se je prostovoljke in članice našega društva, ki si želijo pridobiti znanje o staranju, starih ljudeh ter o komuniciranju in sožitju.
Delavnica je potekala v sproščenem vzdušju, zanimiva tema pa je prinesla nove poglede in  spoznanja o starejših ljudeh.
Zaradi dobrega odziva se bodo pogovorne skupine oblikovale tudi v jesenskem času.
26.maja 2022  pa smo v sodelovanju z Zdravstvenim domom Kočevje organizirali predavanje  Skupaj za varni jutri. Reševalca iz NMP sta nam nazorno prikazala temeljne postopke oživljanja in uporabo defibrilatorja.  ( Lokacije AED v občini Kočevje na spletni strani https://podatki.gov.si/dataset/lokacije-aed-v-obcini-kocevje )
Žal je bilo predavanje s strani naših upokojencev, kljub osebnim povabilom ter  objavah po radiu in oglasnih deskah slabo obiskano, kar me osebno zelo žalosti, saj se premalo zavedamo, da smo ljudje v težkih trenutkih odvisni od sočloveka. Če sami pričakujemo pomoč, ko nas doleti nesreča, se moramo zavedati, da enako pričakujejo  tudi drugi in takrat je bistvenega pomena znanje o prvi pomoči. 
                                                                                                                          Predsednica društva
                                                                                                                             Barbka Bižal Kolar

(Visited 38 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja