Kulturni praznik na društvu

Prešernov dan, slovenski kulturni praznik smo na društvu s proslavo obeležili 9. februarja 2023. Člani društva so dodobra napolnili našo priložnostno dvorano  kar dokazuje, da smo upokojenci in upokojenke ljubitelji kulture in nam je  še kako mar našo lepo slovensko besedo.

Tokratno  proslavo so pripravile članice bralnega krožka,  uvodne besede pa so pripadle predsednici društva  Barbki Bižal Kolar, ki je s pozdravom nagovorila  vse obiskovalce  in nastopajoče ter jim zaželela lepo preživet dan ob srečanju s kulturo.

Na proslavi sta bila poleg Prešerna predstavljena še dva ustvarjalca našega
naroda. To sta Ivan Tavčar ter Karel Destovnik Kajuh . To leto je posvečeno njima.
Tavčarju ob stoletnici njegove smrti in Kajuhu ob stoletnici njegovega rojstva. Tavčarja sta s plesom na filmsko glasbo Cvetje v jeseni predstavili Liljana Črnkovič in Željka Jelenovič, članici Zimzelenk…….

s Kajuhom pa so članice bralnega krožka z recitacijami sestavile šopek njegovih pesmi.

Lucija Janež je zapela Prešernovo pesem Kam…..

Pevski zbor našega društva pa se je predstavil s tremi pesmimi, Prešernovo Soldaška in z dvema ljudskima, Fantje po polj gredo in Lan sem ji kupil.

Po koncu proslave, pa smo se dobrotah, ki so jih spekle članice skupine za postrežbo, ki jo vodi Nataša Batkovič , še malce posladkali in poklepetali.

Zapisala: Barbka

(Visited 66 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja