POVABILO K NAMENITVI DELA DOHODNINE

Društvu upokojencev Kočevje  je bil v letu 2014 podeljen status humanitarne organizacije. S tem priznanjem  smo postali upravičenci do dela dohodnine v višini do 0,5%, ki ga odstopa država, in ga lahko donirajo vsi davčni zavezanci.

Zakaj NAM nameniti del dohodnine ?

Čas v katerem živimo, upokojencem ni najbolj naklonjen. Nizke pokojnine, ki so večinoma edini vir dohodka, ne zagotavljajo varne in kakovostne starosti, zato marsikateri upokojenec potrebuje pomoč.  Društvo upokojencev Kočevje, je v našem okolju znano po dobrodelnosti in skrbi za starejše, zato je vsaka donacija za nas izrednega pomena.

Pretežni del davčnih zavezancev  del dohodnine  namenjen splošno-koristnim namenom prepusti kar državnemu proračunu in ne izkoristi pravice, da bi svoj del dohodnine namenili točno določenim humanitarnim organizacijam.

Upokojenci, ki prejemajo samo pokojnino, dohodnine ne plačujejo.  Davčni zavezanci so le v primeru, če je njihova pokojnina  višja od  1095,10 Eur, ali pa imajo poleg pokojnine še dodatne dohodke in se od njih zaračunava dohodnina. Delež upokojencev, ki lahko donirajo ni velik, glavni vir donacij predstavljajo vsi tisti  zaposleni, ki plačujejo dohodnino. Njihov delež 0,5% dohodnine v Sloveniji  znaša 12 Eur.

Star slovenski pregovor pravi:  » Zrno do zrna pogača, kamen do kamna palača », zato je dobrodošel vsak, še tako skromen prispevek. Seznanite s  to  pravico odločanja svoje  otroke,  zaposlene družinske člane, sosede ali prijatelje. Prinesite jim obrazec, naj ga izpolnijo in oddajo na davčni urad. Lahko pa ga oddajo kar vam ali pa ga prinesejo na društvo, za ostalo bomo poskrbeli mi. Donacija je brezplačna, zbrana sredstva pa bodo pomoči potrebnim upokojencem polepšala jesen življenja.

V kolikor so zahtevo že podali, si lahko kadarkoli premislijo in davčnemu organu podajo novo.  Upoštevana bo zadnja veljavna zahteva, ki jo bo davčni organ prejel do 31. decembra tekočega leta. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejme novo zahtevo ali preklic zahteve.

Hvala za zaupanje in uspešno leto 2016 !

 

PODATKI PREJEMNIKA DONACIJE (DRUŠTVA) SO:

Ime oz. naziv upravičenca: DRUŠTVO UPOKOJENCEV KOČEVJE

Davčna številka: 83947167

Odstotek:  (%): 0,5

OBRAZEC  ( Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije), si lahko natisnete ali pa ga dobite v tajništvu društva, kjer smo vam v pomoč  tudi  za vsa  dodatna pojasnila.

(Visited 337 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.