BILI SMO NA PIKNIKU

V soboto, 6. avgusta 2016 je Pokrajinska zveza društev upokojencev Dolenjske in Bele Krajine organizirana piknik za vsa društva te regije na jasi v Dolenjskih Toplicah. Srečanje upokojencev je bilo organizirano tako kot vsako leto. Najprej zabavni program , razni govori in na koncu še podelitev pokalov za dosežene rezultate v rekreativnem športu PZDU.  Prireditev je odlično vodila tajnica PZDU ga. Majda Škof – čestitamo. Otvoritev in začetni nagovor je imel predsednik PZDU g. Jože Jazbec, slavnostni govornik pa je bil mag. Janko Gladek, predsednik DU Črnomelj.  Prisotne  je pozdravil tudi novoizvoljeni začasni predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije g. Janez Sušnik. 

Sledil je program, ki je bil izredno pester, zanimiv in zabaven. Nastopili so: “Preloški muzikanti” s pevkami, folklorna skupina “Društvo podeželskih žena” Dolenjske Toplice in MePZ DU Novo mesto, ki letos praznuje 60 let delovanja. Za ples je poskrbel ansambel “Mavrica”, pestro ponudbo prehrane in pijače so ponudili delavci “Terme Krka”.

Na srečanju so prebrali tudi RESOLUCIJO O POLOŽAJU UPOKOJENCEV z zahtevo za “boljši jutri” vseh članov ZDUS.

Nekaj vtisov s tega srečanja. Člani DU Kočevje smo se udeležili piknika, vendar v dokaj manjhnem številu. Z avtobusom je odpotovalo 25 članov, z osebnimi vozili je prišlo še dodatnih 20 članov.  Bili so časi, ko smo se na ta piknik odpeljati s 3 polnimi avtobusi. Tudi ostala društva so prišla z manjšim številom članov. Po oceni predsednika PZDU je bilo prisotnih 1500 upokojencev (včasih 3.000 – 4.000).  Nastajajo spremembe, ki jih bodo morali organizatorji v bodoče upoštevati.

Ob koncu naj dodam, da je bila organizacija piknika zelo dobra, program pester in zanimiv. ORGANIZATORJEM NAMENJAMO POHVALO !

 

Zabeležila: Ana Kosten

DSCI0320 DSCI0325 DSCI0326 DSCI0327

 

 

(Visited 13 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja