Gremo na izlet !!!!!!!

Pa smo dočakali maj in letošnji prvi izlet. Pot nas bo popeljala na Gorenjsko, ki smo jo sicer že večkrat obiskali,  mesto Tržič pa je ob biserih kot sta Bohinj in Bled  ostalo nekako pozabljeno. Pa je to starodavno mestece ki leži ob sotočju Tržiške Bistrice in Mošenika ob južnem vznožju Karavank, še kako zanimivo  in  je od leta 1985 zavarovano kot kulturni spomenik. Mesto navduši z arhitekturnimi posebnostmi ( številni portali iz zelenega tufa, opestniki, sušilne odprtine) in je edino mesto v Evropi, kjer so morale hiše imeti kovana okna in vrata.  Vse to in še več si bomo ogledali v dopoldanskem času, ko se bomo z vodnikom ob vodnih rakah, sprehodili skozi staro mestno jedro.  Po eno urnem ogledu od 10,30 – 11,30 bomo odšli na kosilo v restavracijo Raj, ki leži v strogem centru mesta, kjer nas ob 12,30 uri čaka kosilo. Tri urice so potem namenjene kosilu, počitku ali samostojnemu potepu,  ob 15,30  pa imamo naročen ogled Tržiškega muzeja. Več kot petsto razstavljenih predmetov govori zgodbe o preteklem delu in življenju čevljarjev in obuvanju ljudi. Ker pa je Tržič ena izmed zibelk športnega smučanja, si bomo ogledali še Slovenski smučarski muzej. Ogled traja približno 1 uro in pol. tako da bi se od  17- 17,30 počasi odpravili proti domu. Povratek v Kočevje je predviden okoli 19 ure ( seveda pa ne bomo hiteli in bomo po želji naredili še kakšen vmesni postanek).

Izlet, ki smo ga pripravili ni zahteven in naporen, ponuja pa nova doživetja in spoznanja, predvsem pa je namenjen druženju in sprostitvi.

Vabljeni torej, da soboto 20. maja preživimo skupaj, dobimo pa se ob 8,30 minut na parkirišču za Pizzerijo Briški.

Na izlet gremo z enim avtobusom, zato pohitite s prijavami, ki jih  sprejemamo v pisarni društva v času uradnih ur.  O vsem potrebnem pa boste še pisno obveščeni pred odhodom.

 

 

(Visited 23 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja