Predstavitev društva v Knjižnici Kočevje

V programu društva za leto 2018 je naš predsednik Jože Kozina med drugim zapisal: » Kaj prinaša upokojitev? Prinaša nam olajšanje, saj nismo več vezani na obveznosti, katere nam je nalagalo delo v službi in dolžnosti v zvezi z njim. Ostaja pa nam čas, katerega smo porabili za navedeno delo in dolžnosti v službi. Kako ga bomo najbolj pametno in koristno za sebe  in družbo izkoristili? »

Delo našega društva je opredeljeno na štiri področja: gospodarsko in stanovanjsko, društveno, športno in socialno humanitarno.  Del društvenih dejavnosti sta tudi kultura in ročna dela in delček tega smo občankam in občanom hoteli predstaviti na prireditvi, ki je potekala v Knjižnici Kočevje, dne 17. januarja ob 19. uri.

V prijetnem okolju čitalnice, za scensko okrasitev je poskrbela Tatjana Novak z unikatnimi izdelki članic ročnih del, so se  najprej predstavile  Marija Nanjara, Marentič Milka in Nevenka Križ, ki delujejo v Bralnem krožku. Iz seznama knjig za društveno  » bralno značko » so izbrale Partljičevo biografijo Starec za plotom in iz nje prebrale nekaj odlomkov iz  pisateljevega življenja.  Z roko v roki, kot dva sopotnika skozi življenje, gresta proza in poezija. Dve svoji pesmi,  V dolini otroštva in Mamine roke,  je nato navzočim  prebrala še pesnica Živka Komac, ob kitarski spremljavi  Vladimire Klun Žerjav. Po njunem čutnem nastopu pa so na oder,  razposajeno  kot prave šolarke, prišle Kofetarce, članice dramske skupine. S šolskimi vragolijami so nasmejale številno občinstvo in marsikdo se je v spominih povrnil v čase, ko je še sam drgnil šolske klopi.  V nadaljevanju programa, je vse prisotne pozdravil še  predsednik društva Jože Kozina, ki je na kratko predstavil delo in področja, v katera se upokojenci lahko aktivno vključijo.  Ena od aktivnosti, ki poleg duše nahrani tudi telo,  pa je ples. In s plesno točko so se na koncu predstavile še Zimzelenke, plesna skupina, ki že pet let uspešno deluje v okviru DU. V živobarvnih oblačilih, so zaplesale kot ciganke  in tako predstavitvi društva dahnile še kanček sproščenosti in poskočnosti.

Prireditev je povezovala Barbka Bižal Kolar, ki se je v zaključku vsem navzočim zahvalila za obisk in jih povabila, da se  v kolikor še niso , vključijo društvo upokojencev Kočevje in tako ob prijetnem druženju  preživijo svoj prosti čas.

Barbka

 

(Visited 17 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja