Razstava Foto krožka

Foto krožek Društva upokojencev Kočevje je ob koncu leta 2018 pripravil razstavo fotografij na panojih v sejni sobi društva.
Članica tega krožka Andreja Pezdirc je v poletnem čas na izletu po Italiji   v svoj objektiv ujela čudesa narave na obalnem  območju imenovano  CINQUE TERRE.  To se  razteza na 18 kilometrskem pasu severozahodne obale Liquerskega morja, kjer so posejane očarljive vasice: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza in Monterosso. Občudovanja vredna je bujna mediteranska vegetacija oljk, trte, agrumov, kaktusov … Manorola je znana kot velika pridelovalka vina, Corniglia po 365 stopnicah, Monterosso pa po prijetnih gostilnah in restavracijah.
Na drugem razstavnem panoju je članica krožka Ana Kosten prikazala RAZPOSAJENO OTROŠTVO VNUKA NIKA  –   kako brezskrbno je lahko zgodnje otroštvo, polno veselja in otroških igric v naravi.
Na tretjem panoju so izpostavljene slike – KO SONCE ZAHAJA. Čudoviti pogled na morje in zahajajoče sonce, ko se zavemo, da tisti dan ugaša.  Smo v pričakovanju naslednjega jutra in ponovnega vzhajanja sonca.
POLETNI UTRINKI so namenjeni rožam – posamezen cvet v enkratni lepoti in z obiskovalcem na listku – kobilice, metulja, čebelice ….. Razkošje barv in oblik ….
Članici Foto krožka DU Kočevje pa že snujeta novo razstavo slik. Posvetili jih bosta DNEVU ŽENA z objavo avtoportretov posameznih starejših  prizadevnih
članic društva. “
Napisala: A. Kosten
(Visited 23 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja