Nakup in vgradnja dvigala

Na osnovi sklepa Komisije za gospodarjenje o nakupu in vgradnji osebnega dvigala, je društvo 28.1.2019 posredovalo ponudbo osmim izvajalcem. Do 11.2.2019 so ponudbo posredovali LIFT dvig d.o.o. Ljubljana, RUPINI d.o.o. Ljubljana in SIMBINET d.o.o. Maribor. Kot najboljši ponudnik je bil izbran LIFT dvig d.o.o. Ljubljana. Za izdelavo projektne dokumentacije in pridobitev vseh potrebnih soglasij za pridobitev gradbenega dovoljenja smo pridobili dve ponudbi in sicer od R-inženiring projekta d.o.o. Kočevje in Most inženiringa d.o.o. Kočevje.

Posredovali smo tudi 35 vlog za donacijo pri izvedbi navedene investicije. Pozitivni odziv smo prejeli od Melamina, Komunale, Lesoja in Rotary kluba Kočevje. Na sestanku s predstavniki Rotary kluba je prišlo do dogovora, da nam Rotary klub donira izdelavo celotne projektne dokumentacije s pridobitvijo vseh potrebnih soglasij za pridobitev gradbenega dovoljenja. UE Kočevje nam je zagotovila, da bo po prejemu vse potrebne dokumentacije brezplačno in v zelo hitrem postopku izdala gradbeno dovoljenje. To se je tudi zgodilo, za kar se UE Kočevje iskreno zahvaljujemo.

Projektno dokumentacije je izdelal O-projekt d.o.o. Kočevje in projektant Miran Zajec ter ostali sodelavci O-projekta. Vsem se resnično iskreno zahvaljujemo, posebno pa Miranu.

Jašek za vgradnjo dvigala bo gradilo Gradbeništvo d.o.o. AUPIČ iz Kočevja, nadzor nad izgradnjo bo izvajal R-inženiring projekt.  Izgradnja jaška z vsemi ostalimi potrebnimi deli se bo pričela 6.novembra, končala pa predvidoma 22.novembra. Vgradnja osebnega dvigala se bo pričela takoj po izgradnji jaška in končala od 5. do 8. decembra 2019.

Za starejšo generacijo društva ( cca 300 članic in članov društva je starejših od 80 let), ki sodelujejo v programih društva in obiskih na društvu, katero jim je drugi dom, je nakup in vgradnja dvigala neprecenljiva pridobitev. Te pridobitve,  pa brez resnično izredno humanitarne pomoči Rotary kluba Kočevje in Občine Kočevje. ne bi mogli realizirati.

V imenu Društva upokojencev Kočevje, posebno v imenu vseh uporabnikov dvigala in v mojem imenu iskrena zahvala vsem, ki so nam pomagali pri realizaciji navedene investicije, še posebna zahvala Občini Kočevje in Rotary klubu Kočevje.

Donacija Rotary kluba v obliki projektne dokumentacije za izgradnjo dvigala Društvu upokojencev Kočevje,  je bila podeljena 6.11.2019 v KCK na slovesnosti ob 10. letnici fundacije Alenke Gabrič, ob podelitvi štipendij za nadarjene dijake in študente ter botrstva za mlade glasbenike.

 

Predsednik DU Kočevje : Jože Kozina

(Visited 88 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja