Letovali smo na Korčuli

Pa je prišel, tako kot vsako leto, čas odhoda za naše letovanje. V soboto 9. septembra smo se ob 3. uri zjutraj, malce zaspani in  natovorjeni vsak s svojim kovčkom, zbrali na postajališču za Pizzerijo Briški v Kočevju. Vstopili smo na avtobusa, zasedli svoje sedeže in se odpeljali  proti Korčuli. Dolgo pot si je krajšal vsak po svoje. Nekateri s pogovorom, drugi so malce podremali, vse pa je malce skrbel dež, ki nas je spremljal  večino poti. Pa vendar – Korčula nas je pričakala v soncu.

In kaj smo počeli ves teden?  V nedeljo smo v spremstvu  Relaxovih vodikov Francija Berlaka in Poldke čas, odšli v mesto Korčula. Tu je skupino prevzela domača vodnica in nas popeljala po starodavnih mestnih ulicah in nam na iskriv in duhovit način predstavila nekdanji in sedanji utrip mesta.

Torek je bil namenjen našemu prvemu izletu. Odpeljali smo se do največjega naselja na Korčuli, mesta Blato in obiskali svetišče Blažene Marije Propetog Isusa Petković. Po ogledu samostanske kapele nas je pot vodila po slikovitem otoku še do Vela Luke, kjer smo naredili postanek za sprehod in okrepčilo.

Naš drugi izlet v sredo, pa je bil nekaj posebnega. Zopet smo se odpeljali do Vela Luke, kjer smo se vkrcali na ladjico in se odpeljali na slikovit otoček  Proizd, kjer smo čisto morje in toplo sonce  izkoristili za kopanje in poležavanje na plaži,  po dobrem kosilu pa smo ob kozarčku vina in ob spremljavi harmonikarja še zapeli in zaplesali. Preživeli smo prečudovit dan.

Ostale dneve pa je preživljal vsak po svoje, ob kopanju,  sončenju ali na sprehodih. Na naših letovanjih pa seveda ne smeta  manjkati zabava in ples. Za to so poskrbeli  »Relaxovci« animatorja Poldka in Franci in pa nepogrešljivi muzikant  Jože Kovač. Pripravili so karaoke, tombolo, tekmovanje v družabnih igrah in pikadu tako, da nobenemu ni bilo dolgčas.

Teden dni je hitro minil in prišla je sobota ter čas našega povratka domov. Voznika prevoznika Mrgole sta nas srečno pripeljala v Kočevje, kjer pa nas je zopet pričakal dež, ostali pa so lepi spomini.

Zapisala: Barbka

(Visited 23 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja