Poslanica župana dr. Vladimirja Prebiliča

Spoštovanje upokojenke, dragi upokojenci!

Pred nas se kopičijo izjemni izzivi. Nihče si niti v najhujši nočni mori ni predstavljal, da bo virusna bolezen COVID-19 v drugem valu epidemije tako neusmiljeno posegla med nas, v naš način življenja in do skrajnosti ogrozila prihodnost… Približujemo se obdobju, ko bo potrebno resnično spremeniti navade, poskrbeti za dosledno izvajanje vseh zaščitnih ukrepov ter si med seboj še bolj pomagati.

Čeprav je bolezen izjemno nepredvidljiva, z izjemno negativnimi posledicami za številne, ki za njo zbolijo, pa starejši predstavljate še posebej ranljivo skupino. Tega se zavedamo v naši občini, kjer z različnimi ukrepi, predvsem pa tesnim sodelovanjem med štabom civilne zaščite, zdravstvenim domom in občinsko upravo, po mojem mnenju dokaj dobro krotimo število okužb v občini Kočevje. Ob tem se trudimo zagotavljati nemoteno delovanje različnih služb, podjetij in izvajanje projektov, saj bomo le tako zagotovili nadaljnji razvoj občine, ohranili delovna mesta ter ustvarili spodbudne investicijske priložnosti za čas, ko bo epidemije konec.

Z Društvom upokojencev Kočevje smo v preteklosti izjemno dobro sodelovali, ta praksa pa se nadaljuje tudi v bodoče. Želim vam sporočiti, da starost in starostnike izjemno spoštujem, in zavedam se, da se to dokazuje predvsem z ravnanjem. Zagotavljam vam, da bomo tudi v prihodnje v občini Kočevje ohranjali vključujoč odnos do vseh, še posebej pa bomo pozornost namenjali ranljivim in pomoči potrebnim, med katerimi je vse več žal tudi starejših. K temu nas zavezuje strategija sodelovanja s starostniki, pa tudi moralno-etični kompas, ki pri nas še ni izgubil domovinske pravice.

Spoštovane in spoštovani, želim vam obilo zdravja, a tudi ohranjanje igrivosti in iskrivosti, ki dela življenje prijetnejše ter ustvarja okoliščine vključevanja vseh na prijazen način. Najverjetneje nam zdravstvene razmere ne bodo dopuščale, da bi se ob izteku leta srečali osebno, si voščili, podali roko in se družili v prijetni atmosferi, zato naj vam po tej poti sporočim, da tudi sam to pogrešam. A tudi to pride, saj bomo premagali še tako velik izziv, mar ne? Veliko njih je postavljalo na preizkušnjo naše prednike in če smo kaj od njih  podedovali, smo vztrajnost, pogum in neustrašnost! Brez dvoma uspemo in tedaj bo ponovno čas, da se srečamo tudi v živo.

Vaš župan,                                                                                                                                                              dr. Vladimir Prebilič

 

(Visited 30 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja