DRUGO LETO ZOPET PRIDEMO…………………..

so bile besede udeležencev srečanja članov 85 let in več, ko so  zadovolji in nasmejanih obrazov odhajali domov.  Kar 54 se jih je udeležilo druženja v večnamenski dvorani našega društva ( ki je kar pokala po šivih ),  kjer smo jih letos sprejeli s pesmijo in zvoki harmonike.  Druženje je minilo ob klepetu in prepevanju, ter ob  dobri hrani in pijači,  besede zahvale, iskrive oči  in stiski rok ob odhodu,  pa so povedali VSE.

NAGOVOR PREDSEDNIKA DU KOČEVJE

Lep in iskren pozdrav v imenu DU Kočevje in v mojem imenu  vsem , ki ste se odzvali našemu povabilu na današnje srečanje. Enako lep in iskren pozdrav čeprav na daljavo vsem, ki jih zaradi objektivnih razlogov ni med nami. Na žalost, pa ni med nami tudi tistih, katerim je usoda namenila drugo pot. V naši sredini pozdravljam podžupana Občine Kočevje g. Romana Hrovata, direktorico DSO Kočevje ga. Lidijo Žagar Vardijan in predsednico Sveta DSO ga. Štefko Ule. Vsem trem iskrena zahvala za udeležbo na našem srečanju. 

Iz vabila, ki ste ga prejeli je razvidno, da vam bom v kratkem  podal poročilo o našem delu v preteklem obdobju letošnjega leta. Sam program dela za leto 2017 ste verjetno vsi prejeli. Komisije in vse sekcije društva so planirano dejavnost izpolnile v celoti, nekatere so plan celo presegle. Vsem se moram iskreno zahvaliti za opravljeno delo, katero naše društvo uvršča med najbolj delovne in uspešne v občini kot tudi v PZDU Dolenjske in B. Krajine in ZDU Slovenije. Vsekakor pa moram izpostaviti opravljeno delo Komisije za gospodarska vprašanja. Po nerazumljivi odločitvi vodstva v letu 2016, ko je odpovedala vgradnjo TČ, smo letos z pomočjo Občine Kočevje in Želve d.o.o. Ljubljana, izvedli vgradnjo TČ s katero bomo zmanjšali stroške ogrevanja za cca 50 %.

 Izpostaviti moram tudi izreden napredek MePZ pod vodstvom Nine Skebe. Njihov nastop na reviji pevskih zborov Dolenjske in Bele Krajine v Novem mestu, posebno pa na tradicionalnem koncertu ob 5. obletnici delovanja v Šeškovem domu, je bil prav gotovo velik umetniški dogodek.

 Izpostaviti moram tudi dosežek športnic in športnikov, ki so po enoletnem zatišju  na 42. ŠI PZDU Dolenjske in B. Krajine, dosegli lep uspeh :  1. mesto v ženski konkurenci, 3. mesto v moški konkurenci in 3. mesto v skupni uvrstitvi.

Delo skupine članic ročnih del in skupine klekljaric, prav gotovo ni potrebno posebno izpostaviti. Želim samo, da se bo njihovo čarobno delo nadaljevalo tudi v bodoče.

Na raznih prireditvah in nastopih pa vse prisotne navdušujejo članice naše plesne skupine »Zimzelenke«, v smeh in dobro voljo, pa jih spravljajo članice dramske skupine »Kofetarce«.

Prav gotovo pa vam je znano  izredno vestno in požrtvovalno delo naših prostovoljk in prostovoljcev v projektu » Starejši za  starejše«. Njihovo delo je prav gotovo kamenček vgrajen v mozaik priznanja Evrope ZDUS-u, za izvajanje dela v projektu » Starejši za starejše«.

Od vseh prireditev, pa sem jaz z velikim veseljem in zadovoljstvom pričakoval današnje srečanje z vami. Za mene je to dogodek, kateri mi bo ostal v lepem in trajnem spominu. Biti v družbi ljudi,

ki so doživeli 85 ali več pomladi in so nekateri člani društva od ustanovitve l.1950, je resnično dogodek, katerega se bomo vsi danes prisotni malo mlajši člani društva, za vedno vtisnili v lep

spomin. V današnjem kulturnem programu posvečenem vam, bo nastopil verjetno najboljši harmonikar na diatonični harmoniki v Kočevju, učitelj Franca Miheliča, Gregor Kuzma. Njegovo odlično igranje vas je spremljalo že ob današnjem prihodu. Z nami bo vse do konca današnjega srečanja. Ob njegovem čudovitem igranju, bomo lahko tudi zapeli lepo domačo pesem, pa tudi zaplesali.

Po dolgem času, bodo danes z vami ljudske pevke iz skupine Mavrica pod vodstvom neumornega Leona Behina. Prav gotovo se boste njihovemu ubranemu petju pridružili tudi vi. Tako Gregi kot skupini Mavrica, se v imenu društva, v svojem imenu kot tudi v vašem, že v naprej zahvaljujem za njihovo izvajanje na našem srečanju.

Ob koncu mojega nagovora želim, da bi bilo današnje srečanje za vse vas prijetno in lepo. V prijetnem vzdušju in prijetnem klepetu, bomo obnovili vaše in naše dogodke v letu 2017. Vam vsem v imenu DU Kočevje in v mojem iz vsega srca, želim še veliko zdravih, zadovoljnih, srečnih in veselih let življenja v krogu svojih domačih, prijateljev ali v okolju, katerega vam je namenilo življenje. Naše želje bomo posredovali tudi vsem članicam in članom 85 +, katerih danes ni med nami.

Še enkrat iskrena hvala za današnji prihod na resnično najlepšo prireditev DU Kočevje v letu 2017.

 Na vaše srce pa polagam sledeče napotke za dobre in prijateljske odnose med vami : topel stisk rok, prijateljski objem  in  iskren pogled.

vaš predsednik:  Jože Kozina

 

 

 

 

(Visited 38 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja