Pohod upokojencev Dolenjske in Bele Krajine

 

V torek 18.7.2017 smo pohodniki DU kočevje, ki se udeležujemo torkovih pohodov v okviru PZDU Dolenjske in Bele Krajine pod geslom Spoznajmo Dolenjsko in Belo Krajino, organizirali pohov v Kočevju.

Ob 8.00 smo se zbrali  v Podgorski ulici, kjer je vse pohodnike pozdravil predsednik DU Kočevje Jože Kozina. Trasa nas je nato vodila nad kamnolom, kjer smo se ustavili, da je g. Edi Šinkovec pohodnikom na kratko orisal zgodovino Kočevja. Po krajšem postanku in panoramskim ogledom Kočevja nas je pot vodila po cesti proti Slovenski vasi. Tam je pohodnike pričakala ekipa kočevskih pohodnikov z okrepčilom. Tu je pohodnike pozdravil tudi predstavnik občine Kočevje, podžupan Predrag Baković.

Po krajšem postanku so se pohodniki podali po učni gozdni poti nazaj v Kočevje do gostišča Gaj, kjer je bil ob 12.00 uri tudi zaključek pohoda.

Pohoda, ki je trajal 4 ure se je udeležilo 177 pohodnikov iz 14 društev.

Vsi udeleženci so pohvalili organizacijo in izvedbo pohoda. Še posebej so pohvalili traso, ki je v večini potekala po gozdu in je bila tako zelo primerna za julijsko vročino.

Pri izvedbi so sodelovali vsi pohodniki DU Kočevje za kar se jim najlepše zahvaljujem.

Iz poročila Bojana Levstika – vodje organizacije pohoda

 

 

(Visited 6 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja