Uspešni nastopi pevskega zbora

V prvem majskem tednu so bili v našem društvu najbolj aktivni pevke in pevci MePZ, saj so sodelovali na kar dveh  prireditvah.

Prva je bila 3.5.2017 v Novem mestu, kjer je Pokrajinska zveza društev upokojencev Dolenjske in Bele Krajine v sodelovanju z novomeškim društvom upokojencev pripravila tradicionalno, že petnajsto revijo pevskih zborov DU Dolenjske in Bele Krajine.  Na odru Trdinove dvorane se je zvrstilo enajst zborov iz Straže, Črnomlja, Kočevja, Mirne Peči, Stopič, Semiča, Metlike, Šentruperta, Velikega Gabra in Novega mesta. Strokovno je revijo spremljala in zbore ocenila ga.Tatjana Mihelčič Gregorčič, ki je petje našega zbora ocenila zelo dobro in pohvalila delo zborovodkinje Nine Skebe.  Kljub odličnemu petju in pohvalam, ki so kar deževale, pa se je  ” naprej ” uvrstil zbor iz Straže, saj je eden od kriterijev tudi število let delovanja zbora, kjer pa je naš ” mlad ” zbor dosegel premalo točk. Bomo pač še malo počakali, do takrat pa veselo prepevali.

Veselo in lepo pa je bilo tudi  5.5.2017 v Dolenji vasi, kjer je območna izpostava JSKD iz Ribnice organizirala že 40.srečanje pevskih zborov zahodne Dolenjske. Prireditev je že tradicionalno potekala v dvorani DC-16. Nastopilo je kar 17 pevskih skupin in zborov s širšega Kočevsko-ribniškega območja. Nastopili so: Mešani pevski bor Lončar iz Dolenje vasi, Zbor Deorina iz Kočevja, Moška vokalna skupina Potoški fantje iz Loškega Potoka, Vokalna skupina Anamanka iz Ribnice, Moški pevski zbor Svoboda iz Kočevja, Nonet Vitra iz Ribnice, Pevski zbor Konca vas iz občine Kočevje, Ljudske pevke Mavrica iz Kočevja, Župnijski pevski zbor Dolenja vas, Vokalna skupina Cantate Domino iz Kočevja, Oktet Gallus iz Ribnice, Grajski pevci KŠD Predgrad iz občine Kočevje, MePZ Društva upokojencev Kočevje, Kvartet Zvon iz Velikih Lašč, Mešani pevski zbor KUD Sv. Gregor iz občine Ribnica, Pevski društvo Č*Č*Š Posluš iz Kočevja in Cerkveni mešani pevski zbor Sv. Rok iz Dolenje vasi.  Na srečanju v Dolenji vasi je naš MePZ sodeloval prvič, zagotovo pa ne zadnjič, saj so prireditelji  resnično potrudili in poskrbeli, da smo pevci odšli domov zadovoljni. Aja, pa še to. Tudi tukaj smo zapeli odlično in predstavili naše društvo in zbor v najlepši luči.

Hvala pevkam  in pevcem za dobre nastope !

 

Predsednica MePZ:      Barbka Bižal Kolar

Revija Novo mesto 3.5.2017

 

(Visited 48 times, 1 visits today)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja